İngiltere öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Yoğunluğa bağlı olarak İngiltere vizesi çıkma süresi de değişir. Yapılacak işlemlerin süresi ne olursa olsun pasaportunuzu verdikten sonra süre. 21 iş günü içinde sonuçlanacaktır. Toplamda tahmini olarak 1 ay gibi sürede İngiltere Öğrenci Vizesi alma işlemleriniz tamamlanır.

Vize işlemleri hızlanır Mı?

Başvuru sırasında verilen pasaport, İngiltere Vize Başvuru Merkezi’ne yollanır. Burada yoğunluğa göre pasaportunuzun incelenmesi gerçekleşir. Fakat hiç yoğunluk olmasa da 1 ay bekleme süresi olma ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Bu süreçte riske atmak istemediğiniz bir işiniz varsa hızlandırma servisleri devreye girebilir.

Hızlandırma servisleri ek ücrete tabidir. Bu ücret ile vize süresini esnetmeniz ya da hızlandırmanız mümkün olur. Esneklik servisi genelde ziyaretçi vizesi için yapılır. İngiltere Öğrenci Vizesi için belirli esneklik şartları bulunabilir. Ziyaretçi vizesi için yapılacak esneklik için önden randevu ücreti alınır. Bu vize yoğunluğun az olduğu dönemlerde ekstra ücret ödemeden 15 gün içinde de çıkabilir. Fakat bu süreçte en uzun zaman dilimlerinden işleme başlamak kolaylık sağlar. Süre bakımından yapılacak işlemlerde eksik belge olması da etkilidir. Eksik dosya ya da evrak bulunması bu süreçte gerçekleşecek işlemler için beklemeye sebep olur. Bazen belgelerin eksik olmasından dolayı vize reddi de yaşanabilir. Bu gibi durumlarda yeniden vize başvuru yapmak için bir takım şartlar bulunur. Şartlar yerine getirilerek başvuru yapılması uzun süre gerektirir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver