İstanbul’daki su zammı talebi reddedilmişti! İmamoğlu’ndan ilk izah etme

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, A Ulusal Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ve eski Trabzonspor Teknik Direktörü ve Başkanı Özkan Sümer’in ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Elektrik ve doğal gaz zamlarının ortalamasının son bir yılda yüzde 50’nin üstünde olduğunu öne süren İmamoğlu, zamma aleyhinde olan meclis üyelerinin Ankara’daki milletvekillerine akaryakıta yapılan zamlara niçin karşı durduklarını sormalarını istedi.

Az tüketenin zammı yaşamayacağı çok tüketenin daha fazla aidat ödeyeceği üç derece derece bir fiyat tarifesi önerdiklerini ifade eden İmamoğlu, AK Partililerin gösteri yaptığını savundu.

“ELİMDEN GÖREVİMİN ALINDIĞI DÖNEMDE YANLIŞ GEÇİRDİLER”

Bahşedilen teklifi günahsız olarak niteleyip zam yapmayı istemediklerini dile getiren İmamoğlu, “Biz natürel fakat tedbirleri almaya, süreci tahlil etmeye, hukuken incelemeye çalışıyoruz. Yıllarca bu şehre fiyatı yüksek su tükettirmiş iktidarın dönemine de biz son verdik. Suda indirimi biz yaptık. Ara dönemde elimden görevimin alındığı dönemde yanlış geçirdiler. Kademeyi ortadan kaldırdılar. Biz onları da düzeltecektik.” diye konuştu.

Bir gazetecinin mensubunun kararın mahkemeye götürülmesinin düşünülüp düşünülmediği yönündeki sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, durumu halk lehine gözden geçirip bakacaklarını söyledi.

İmamoğlu, bir basın mensubunun AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu’nun “Bu yılın mayıs ayında aldıkları kararda, bir sonraki zammın 2020 Mayıs ayında röportaj kararı almıştık” sözlerini hatırlatarak zammın niçin öne alındığı sorusuna ise “Bizim zam ocak ayından itibaren devreye girecekti. Konuştuğum şey 4 aylık gösteri için patavatsız bir iş.” karşılığını verdi. İmamoğlu sorunun devamında yöneltilen Göksu’nun “Konutların yüzde 40’ının 10-20 metreküp aralarında kullandığı, bunun da fakir kesimi etkileyeceği” yönündeki sözlerini de değerlendirerek, “Acilen bizim yaptığımız araştırmalar o kadar yok. Tevfik Bey bilirkişi yok, siyaset yapıyor. Uzmanların ortaya koyduğu raporlara itibar ederseniz daha anlamlı olur.” dedi.

“TEDBİRLERİ ALACAK SEVİYEDEYİZ”

CHP grubunun zam kararının reddi sonrası “Bu karar İSKİ’yi batırmaya yöneliktir” açıklamasının sorulması üstüne de İmamoğlu, “İSKİ’yi batırmaya gücü yetmez. Tedbirleri alacak seviyedeyiz. Uygulamalara ve neler yapıldığına bakacağız. Ben ilçe ilçe geziyorum. Her ilçede İSKİ’nin yatırımları var. Onları ilk kez Tevfik Bey gibi belediye başkanları da biliyor. Dün ortaya konulan sözler, siyasi sözler. Bizim idarecilerimizi bağlamaz. Batma diye bir şey yok. Tedbirler alacak seviyedeyiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara’da yapılan Kanal İstanbul’un ÇED raporuna son şeklinin verilmesi nedeniyle 1. İnceleme Değerleme Komite toplantısında sunum yapan İBB’nin tavrı da sorulan İmamoğlu, projenin şehri mahvedeceğini öne sürerek tamamen aleyhinde olduklarını kaydetti. (AA)

Bu Yazıya Tepki Ver