Jeneratör Sistemi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Hayatımızda oldukça fazla yer edinen jeneratör sistemleri bazı noktalarda vazgeçilmez cihazlar haline gelmektedir. Elektrik enerjisinin kullanıldığı her yerde kullanılabilen jeneratörler, elektrik enerjisi üretmek amacıyla tasarlanmıştır. Elektrik kesintisine uğrandığında ya da elektrik enerjisinin hiçbir şekilde ulaştırılamadığı durumlarda kullanılan jeneratörler, mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülmesiyle çalışırlar.

Jeneratör sistemleri bir adet motora sahiptir ve bu motorun içine yakıt koyulur. Jeneratör sistemleri, motorun içinde bulunan yakıt türüne göre isimlendirilirler. Doğalgazlı jeneratör, LPG’li jeneratör, dizel jeneratör, benzinli jeneratör buna örnek olarak verilebilir.

Jeneratör Parçaları

Jeneratörler çeşitli parçaların birleşerek bir bütün haline gelmesiyle oluşan sistemlerdir. Jeneratör sistemlerinin ana parçaları; motor, alternatör, radyatör, yakıt deposu, kontrol panosu şeklindedir. Jeneratör sistemlerinin diğer parçaları ise; akü, soğutma fanı, çıkış şalter panosu, blok suyu ısıtıcı, elektrikli marş motoru, kaldırma mapası, topraklama noktası, egzoz susturucu, anti-vibrasyon takozları, turbo şarj, kuru tip ağır hizmet fitrelerinden oluşur. Bu parçalardan herhangi biri arızalandığında bir jeneratör servisi tarafından jeneratör tamiri hizmeti alınmalıdır.

Jeneratör Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jeneratörler birçok çeşide sahiptir. Kullanım alanına ve amacına göre jeneratör çeşidinin seçimi en önemli noktalardandır. Jeneratör seçerken; jeneratörün gerilimine, frekansına, kullanıldığı ülkedeki izin verilen gerilime, faz sayısına, yüz karakteristiğine dikkat edilmelidir. Daha geniş alanlar için daha yüksek kapasiteli jeneratörler seçilmelidir. Ev gibi elektrik enerjisinin çok kullanılmadığı alanlardan ise daha düşük kapasiteli jeneratörlerin seçilmesi daha yerinde olacaktır.

Jeneratör Bakımının Önemi

Jeneratörlerin bakımının İstanbul jeneratör servisi tarafından düzenli olarak yapılması, diğer elektronik cihazlarda olduğu gibi kullanım ömrünü uzatır, arızalanmaları engeller. Bir arıza ne kadar erken fark edilirse o kadar çabuk düzeltilir. Jeneratör bakımı, çeşitli jeneratör servislerince yapılmaktadır. Jenmakser internet sitesi üzerinden jeneratör bakım ve arızası hizmetleri vermektedir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver