MEB

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Türkiye içerisinde aktif olarak eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü kuruma MEB adı verilmektedir. Açılım olarak baktığımızda Meb; Milli Eğitim bakanlığı anlamına gelmektedir.

 

Gündelik hayat içerisindeki her türlü eğitim faaliyetlerinin ve ülke içerisindeki özel okulların ya da resmi okulların faaliyetlerinin yürütüldüğü bütün işlerin tek bir merkez olan Ankara üzerinden yürürlüğe girdiği bir sistematiğe sahiptir.

 

Milli Eğitim’e bağlı pek çok personelin işe başlangıcı ve iş süreçlerinde ki yaşamış oldukları her türlü durum yine MEB’in içerisinde yürütülen ve bir sistematiği bulunan alandır. Başlangıç aşamasında sadece üniversiteler için ve onların yürütme ve geliştirme faaliyetleri için kurulmuş olan Milli Eğitim Bakanlığı kendi içerisindeki mevzuat programları ile beraber de belirli bir misyona sahip hale gelmiştir.

 

MEB’in Önemi

Türkiye’de her türlü eğitime dair sistematiğin yürütüldüğü ve eğitim platformlarında alınacak olan her türlü yeni kararın karar verme mekanizması burası olmaktadır. Herhangi bir kamu sınavı ve bu sınava dair duyurular sınavlarının hazırlanması toparlanması ve sonuçlanması süreçleri MEB’in kriterlerinden geçmektedir.

 

Bunun dışında devlete ait olan motorlu taşıt sürücü sınavı ya da resmi kurumlara dair sınavlarda yine MEB üzerinden yürütülmektedir. İnternet üzerinden daha çok yayın vermeye başlayan Türkiye eğitimini düşündüğümüzde site aracılığı ile MEBBİS e-okul, e imza hizmetlerini kolay bir şekilde kullanabilmektesiniz.

 

Meb’e Bağlı Hizmetler

MEB’e bağlı bulunan çeşitli bakanlıklar bulunur ve bu bakanlıklar MEB’in içerisinde farklı birimlerde farklı bölümlere hizmetler sunarlar. Buna örnek verecek olursak herhangi bir orta öğretime dair yapılacak olan işlemler ve buranın yönetim işleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak yürütülmektedir. Üniversite, doktora, yükseköğrenim işlemleri, yurtiçi ve yurtdışı her türlü eğitim faaliyetlerinin görüldüğü yüksek öğretim genel müdürlüğü de site içerinde bulunmaktadır.

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver