Multivitamin Kullanarak Genel Sağlığınızı İyileştirin – NUTRAXIN

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Multivitaminler ve multimineraller, dünyada en yaygın kullanılan takviyelerdir. Popülerlikleri son birkaç on yılda hızla arttı. Bazı insanlar multivitaminlerin sağlığı iyileştirebileceğine, kötü beslenme alışkanlıklarını telafi edebileceğine ve hatta kronik hastalık geliştirme riskinizi azaltabileceğine inanmaktadır. Bu doğrultuda, multivitaminler ve günlük multivitamin kullanımının size sağlayabileceği faydalardan bahsedelim.

Multivitaminlerle sağlıklı kalmanın yolu

Sağlığınız için on üç vitamin ve yaklaşık 15 mineral gereklidir. Birçoğu enzim ve hormon üretir, bağışıklığınızı artırır ve sinirlerinizin ve organlarınızın düzgün çalışmasını sağlar. Vücudunuzun ayrıca üreme, bakım, büyüme ve bedensel işlemlerin düzenlenmesi için bu besin maddelerine ihtiyacı vardır. Multivitaminler bu vitamin ve minerallerin çoğunu farklı miktarlarda sunabilir. Bunun yanı sıra otlar, amino asitler ve yağ asitleri gibi başka bileşenleri de içinde barındırabilir. Multivitaminlerin içerdiği pek çok organik madde sayesinde genel sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Multivitaminlerin vücut üzerindeki faydaları

Yaşlandıkça beslenme ihtiyaçlarımız artar. Aynı zamanda vücudun besinleri emmesi zorlaşır. İlaçlar vücudumuzdaki besin maddelerini daha da tüketebilir. Bir multivitamin bu eksiklikleri giderebilir. Bu, özellikle multivitaminleri kadınların kullanması için önemli bir sebeptir.

Araştırmalar, yüksek kaliteli bir multivitamin almanın kalp ve damar hastalığı riskiniz  azaltabileceğini göstermektedir. Bunun yanı sıra kanser riskini de düşürür. Vitamin kullanımı, bazı kanser risklerinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

Multivitaminler ayrıca bağışıklığı artırır. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen güçlü bir antioksidandır. D ve E vitaminleri de bağışıklığı artırır. Bu vitaminler ayrıca alerji semptomlarını azaltmaya da yardımcı olabilir. Sağlıklı saç ve cilt için multivitaminleri özellikle kadınların kullanması gerekir. Son olarak günlük olarak multivitamin almak enerji seviyelerinde, iyi hissetmede ve stres ve kaygıda azalma ile ilişkilidir. Tek başına bu etkisi bile multivitamin kullanımı için yeterli bir sebeptir.

Nutraxin’in sunduğu multivitamin kadın ile siz de bu faydalara ulaşabilirsiniz. Nutraxin, genel vücut sağlığınızın iyileşmesi için sizi her zaman destekler.

 

Bu Yazıya Tepki Ver