Nobel Kimya Ödülü Sızıntı Krizi Kazananlar Açıklamadan Önce Ortaya Çıktı

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan isimler, resmi açıklama gerçekleşmeden saatler önce bazı medya kuruluşlarına sızdırıldı. Bu durum, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

İsveç medyasından TV4, SVT ve TT gibi kuruluşlar, Moungi Gabriel Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov’un Nobel Kimya Ödülü’nü kazandığı bilgisini resmi duyurudan dört saat önce e-posta yoluyla aldıklarını duyurdu.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Genel Sekreteri Hans Ellegren, olayla ilgili olarak, “Tam olarak yaşananları henüz bilmiyoruz. Bu, gerçekten talihsiz haydibet bir olay” şeklinde konuştu.

Akademik çevrelerde, ödül kazananlarının herkese aynı anda duyurulmasının büyük önem taşıdığını belirten Akademi üyesi Göran Hansson, “Dijital çağda haber sızıntılarının eskiye göre farklı yöntemlerle gerçekleşebileceğini” vurguladı. İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, meydana gelen bu haydibet giriş sızıntının ardındaki sebepleri araştırmaya devam ediyor.

Öte yandan, Bawendi, Brus ve Ekimov, kuantum noktalarının LED ışıklı lambalar, QLED teknolojisi ve biyolojik dokuların haritasını çıkarmada kullanılmasını keşfetmişlerdi ve bu nedenle 2023 Nobel Kimya Ödülü’ne layık görülmüşlerdi.

Bu Yazıya Tepki Ver