Rüyalar Gerçek Oluyor Çinli Şirket Uçan Araba Konseptini Tanıttı

Screenshot_8
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin merkezli Xpeng şirketi, AeroHT adını taşıyan iki farklı uçan araba konseptini tanıttı. Bu konseptlerden birincisi katlanabilir pervanelere sahip bir otomobil iken, ikincisi ise içinden bir drone çıkan bir kamyonet şeklinde tasarlandı.

Elektrikli otomobillerin önde gelen üreticilerinden biri olan Tesla, özellikle Model 3 ile büyük bir başarı elde etmiş durumda. Ancak Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, sunduğu otonom sürüş özellikleri ile Tesla’ya ciddi bir rakip olma potansiyeline sahip.

Xpeng, geçtiğimiz yıl, hem karada hem de havada hareket edebilen bir uçan otomobil prototipini duyurmuştu. Şirket şimdi de geleceğin uçan otomobillerinin nasıl görünebileceğini gösteren iki farklı konsepti tanıttı.

Katlanabilir Pervaneli Otomobil ve Drone İçeren Kamyonet

Xpeng’in ilk tanıttığı konsept, katlanabilir pervanelere sahip bir otomobil içeriyor. Diğer tanıtılan araç ise bir kamyonet formunda ve içerisinden bir drone taksi çıkartabiliyor. Bu sayede araç, hem karada seyahat edebiliyor hem de havada taşıma görevi üstlenebiliyor.

Altı tekerlekli ana araç, Tesla’nın Cybertruck kamyonetine oldukça benzer bir tasarıma sahip. İçerisinde bulunan elektrikli drone ise manuel veya otomatik olarak kullanılabiliyor ve iki yolcu taşıyabiliyor.

Seri Üretime Geçiş Planları

Xpeng, bu dikkat çekici modüler aracın seri üretime geçiş yapacağını açıkladı. Ancak bu sistemin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için daha fazla süre gerekebilir.

Bu Yazıya Tepki Ver