Soğuksu Milli Parklar Şefi: “Yaban Hayatını Geliştirme Çalışmalarımız Meyvelerini Veriyor”

image_65e59d33641ae
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaban Hayatı Geliştirme Alanı İlan Edildi

Soğuksu Milli Parklar Şefi Nurettin Kadim, 2018’de sorumluluğundaki 1469 hektarlık alanın Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaban hayatı geliştirme sahası olarak ilan edildiğini açıkladı.

Kara Akbaba Sayısı Arttı

Kadim, 2018’de 7-10 arasında belirlenen kara akbaba sayısının geçen yıl itibarıyla 26’ya yükseldiğini bildirdi. Zorlu kış şartlarında milli park sahası içinde yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarına besin takviyesi yaptıklarını vurgulayan Kadim, mezbahalardan aldıkları hayvan artıklarını ve leşleri belirli yerlere bırakarak hayvanların besin ihtiyacını karşılamalarına önemli katkı sunduklarını anlattı.

Hasta ve Yaralı Akbabalar Tedavi Ediliyor

Hasta ve yaralı akbabaların tedavi edildikten sonra doğaya salındığını belirten Kadim, vatandaşlardan gelen ihbarlar veya kendi gözlemleri sonucunda yaralı kara akbabaların sahadan alınıp tedavi süreçlerinin tamamlandığını ifade etti. Ayrıca, akbabaların yuvalarını her gün izlediklerini ve doğadaki dengenin korunması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Soğuksu Milli Parklar Şefi Nurettin Kadim, kara akbabaların doğada bulunan leşleri tüketerek doğal dengeyi sağladığını vurgulayarak, “Kara akbabalar doğada bulunan herhangi bir nedenle ölmüş canlıların leşlerini yiyerek bunları insanlara zarar gelmeden kendi içlerinde doğaya uygun bir şekilde yok ederler” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver