‘Tablo çok vahim’

'Tablo çok vahim'
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç sel felaketinden etkilenen Kastamonu Bozkurt ’ta basın toplantısı yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç sel felaketinden etkilenen Kastamonu Bozkurt ’ta basın toplantısı yaptı. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekiplerin geri çevrildiğini söyleyen  Altay, “Büyük bir koordinasyonsuzluk var. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekiplere ‘size ihtiyacımız yok ’ denmiş. Bir kazmaya bir küreğe, tırmığa ihtiyaç var yahu. Nasıl yok? Belediyenin partisine göre burada ona ihtiyaç olup olmadığına karar veriliyor” dedi.

ALTAY: TABLO ÇOK VAHİM

“Tablo size yansıtıldığından çok vahim durumda” diyen Engin Altay, “Yerinde görmüş ve yaşamış biri olarak söylüyorum; tablo vahim!” ifadelerini kullandı. Hükümetin, ölenlerle ilgili olarak net bilgi vermemesini doğru bulmadığını söyleyen CHP’li Altay, “Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım” diye konuştu.

DERE YATAĞI VURGUSU

Altay dere yatağındaki yapılaşmaya dikkat çekerek, “Allah ’ın verdiği afettir, elbette buna karşı insanların yapacakları sınırlıdır ama afet öncesinde de vereceği zararı minimize etmek yerine maksimize edecek işler yapılmış. Dere yatağının kenarına değil, derenin göbeğine 4-5 sene önce 8 katlı bina yapılmış ve devrilmiş. Bir kısmı da artık kullanılamayacak halde. Dere yatağının kenarını biraz anlarım ama derenin göbeğine binayı anlamak mümkün değil. Devletin, yerel yönetimlerin bu konulara nasıl duyarsız kaldığını gördük” dedi.

BELEDİYENİN PARTİSİNE GÖRE KARAR VERİLİYOR

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekiplerin geri gönderildiğini söyleyen Altay, “Büyük bir koordinasyonsuzluk var. Böyle zamanlarda kan davalılar sırt sırta verir, birlikte göğüs gerer. Ayancık ve Bozkurt ’ta bunu göremiyoruz. Tıpkı Muğla ’da yangında göremediğimiz gibi.  İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinden gelen ekiplere ‘size ihtiyacımız yok ’ denmiş. Caddeyi, Bozkurt ’u karış karış gezdik. Bir kazmaya bir küreğe, tırmığa ihtiyaç var yahu. Nasıl yok? Dükkanların içinde iki metre kum birikmiş. Belediyenin partisine göre burada ona ihtiyaç olup olmadığına karar veriliyor” diye konuştu.

ALİ ÖZTUNÇ : TABLO ÇOK AĞIR

Bozkurt ve Ayancık ’ta tablonun çok ağır olduğunun altını çizen Ali Öztunç ise  “Tablo çok ağır. Ayancık, Bozkurt kötü durumda. İnsanlar çaresizce bekliyor. Çalışmaları izliyor ama belli ki açıklanan rakamların çok üzerinde kayıp var. Yağmurun şiddetini, miktarını belirleyemeyiz ama selin oluşmasını engelleyebiliriz. Dere yataklarına ev yapılmasın. Çevre politikaları doğru belirlensin. HES ’lere bu kadar izin verilmesin. Bakan HES şirketlerinin avukatlığına soyunmasın. Vicdan nasıl bunu alıyor? Aynı şekilde Ayancık ’ta tomruklardan kaynaklı sıkıntı oldu. Depo dere yatağına yapıldığı için tomruklar doğal baraj gördü, yıktı geçti. Yanlış uygulamalardan kaynaklı bu sel, bu ölümler yaşanıyor. O dere yatağını 400 metreden 15 metreye kim çekti? Bunun sorumluları kim?” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver