Aile Hekimliğinde Hedefler Tutmadı 12. Kalkınma Planı Hayal Kırıklığı Yarattı

Screenshot_38
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı’nın 12. Kalkınma Planı’na göre belirlenen aile hekimliği hedefleri gerçekleşmedi. Nüfus hedefleri tutmuyor.

Aile Hekimliği Birimleri Beklenen Hedeflere Ulaşamıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 12. Kalkınma Planı’nda belirlediği hedeflere ulaşılamıyor. Planın 2022 yılı verilerine göre aile hekimliği birimi başına düşen nüfus 3 bin 64 olarak belirlenmişti. Ancak 2023 tahmini, 3 bin 40 olarak açıklandı ve hedeflere ulaşılamadı. 2028 yılı içinse beklenti 2 bin 700 olarak belirlendi, ancak bu tahmin de bir önceki plana göre ayarlandı.

Sağlık Hizmetlerinde Planlama Eksikliği

Açıklanan bu veriler, sağlık hizmetlerindeki planlama eksikliğini gözler önüne seriyor. Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, Cumhuriyet’in yüz yıllık çınarı haline geldiği günlerde bile yurttaşların kamusal sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlandığını ifade etti. Kalkınma planlarının gelecek adına umut vaat etmediğini vurguladı.

Sağlık Hizmetlerindeki Sorunlar Devam Ediyor

Aile hekimliği birimlerinin nüfusa hizmet verme konusundaki zorlukları, sağlık hizmetlerindeki sorunların devam ettiğini gösteriyor. 12. Kalkınma Planı’nın hedeflerine ulaşamamış olması, sağlık sektöründeki iyileştirmelerin ne kadar acil olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver