Az Uyku Diyabet Riskini Artırıyor Kadınlar Dikkat!

Screenshot_58
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de yapılan bir araştırma, kadınların uyku düzenine özen göstermelerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. 6 hafta boyunca sadece 90 dakika uyku eksikliği, kadınlarda diyabet riskini artırabiliyor. Detaylar haberimizde!

ABD’de gerçekleştirilen son araştırmalar, kadınların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için düzenli ve yeterli uyku almalarının ne kadar kritik olduğunu gösteriyor. Diabetes Care dergisinde yayınlanan bu araştırmaya göre, sadece 6 hafta boyunca gece uykusunun 90 dakika kısaltılması, kadınlarda diyabet riskini artırıyor.

Şavk al Avsat sitesinde paylaşılan bu araştırmada, yeterince dinlenmeye alışkın olan kadınlarda uyku eksikliğinin insülin direncini artırdığı ve sarayslot özellikle menopoz sonrası dönemde bu etkinin daha belirgin hale geldiği vurgulanıyor. Uzmanlar, ideal bir sağlık için önerilen uyku süresini gecede 7 ila 9 saat arasında olduğunu belirtiyorlar.

Kadınların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri ve diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarından korunabilmeleri için düzenli ve yeterli uyku almalarının önemini vurgulayan bu araştırma, uyku düzenine dikkat etmenin sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Diyabet, dünya genelinde giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmiştir ve bu tür araştırmalar, bu tür kronik hastalıkların önlenmesinde  sarayslot giriş uyku alışkanlıklarının önemini vurgulamaktadır. Uykusuzluğun, insülin direncini artırarak diyabet riskini artırabileceğini anlamak, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsememiz için daha fazla neden sunuyor. Bu nedenle, kadınlar ve genel olarak herkes, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için düzenli ve yeterli uyku almaya özen göstermelidir.

Bu Yazıya Tepki Ver