Denizyolu Taşımacılığı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uygarlıklar geliştikçe, taşımacılık da gelişiyor. Anadolu’dan İran’a Kral Yolu, Roma yol ağları, tarihi İpek Yolu. Tüm bunlar kara yolu taşımacılığının adeta tarihin tozlu sayfalarında anımsanmayı bekleyen sembolleridir. Uzağı yakın eden bu yollar çeşitli bağlantılardan oluşuyordu. Yollar, ticareti ayakta tutuyor, insanların birbirinden haberdar olmasını da sağlıyordu. Bu hareketlilik refah seviyesinin artmasını sağlıyor, dünyanın çeşitli bölgelerini birbirine bağlıyordu. Köprüler, kervansaraylar yapılıyor, insanlık uzağı yakın edenlere kırmızı halılar seriyordu.

Denizyolu taşımacılığı elbette çok eskilere dayanır. Ancak o da bir değişim süreci içinde bugünlere gelmiştir. Gemiler insan gücü ile hareket ediyordu. Rüzgâra hükmetmenin mümkün olmadığı zamanlar vardı. Sonra geniş hacimli gemiler inşa edildi, imkânlar arttı ve deniz yolu taşımacılığı pek çok dönemden sonra bugünkü halini aldı.

Taşımacılıkta Zaman

Taşımacılıkta en önemli bileşenlerden biri hep “zaman” olmuştur. Zamanında ulaşmak, ulaştırmak hep bir adım önde olmayı getirmiştir. Taşımacılık hizmetleri depolanabilen bir yapıda olmadığından hep ihtiyacın ortaya çıktığı anda başlar ve neticelendirilir. Bu da, lojistik hizmetlerin ne denli önemli olduğunu tek başına göstermektedir. Havayolu taşımacılığı zaman konusunda en uzun süreleri gerektirdiği için farklı alternatif arayışları gerekmiştir.

CLK Logistics, zamanı etkin biçimde kullanarak karayolu taşımacılığı, hava yolu taşımacılığı ve deniz yolu taşımacılığı hizmetleriyle müşterilerinin ihtiyaçlarına bekletmeden cevap vermektedir. Neticede bu değişmez bir ilkedir.

Bu Yazıya Tepki Ver