Doktorlar ‘öldü’ diyerek bıraktı, 19 yıl bu kurşunla yaşadı! Dikkat çeken paylaşım

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarşamba ilçesinin kırsal Meşelidağ Mahallesi’nde, Reyhan Öztürk, 1999 yılında ailesi ile birlikte yakınlarının düğününe gitti. Öztürk, oyunun bitmesinin peşinde sandalyesine otururken düğünde atılan maganda kurşununun isabet etmesiyle yere yığıldı. Ailesi tarafından otomobille Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürülen Öztürk’ün karaciğerini delen kurşunun kalp ile akciğer aralarında kaldığı belirlendi. Öztürk, Samsun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada ameliyata alınan Öztürk, güya ‘Öldü’ denilip, doktorlar göre ameliyat masasında bırakıldı. Görevli hemşirenin nefes aldığını ayrım etmesi üzerine Öztürk’ün ameliyatına devam edildi. Ama vücuduna isabet eden kurşun tehlikeli olduğu için çıkartılamayan Öztürk, ameliyatın ardındaki Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındı. Burada 10 gün boyunca tedavi gören Öztürk, sonra vücudundaki kurşunla yaşamak zorunda kaldı ve taburcu edildi. Öztürk, daha sonra gittiği öteki hastanelerde de ‘Bu kurşunun çıkartılması için ameliyata girersen sağ çıkma şansın değil’ yanıtını aldı. Bir vakit sonradan tedavi için İstanbul’a dışarı giden Reyhan Öztürk, burada kalıp, iş bulup, 2005 yılında evlendi.

MİNİBÜS KAZASINDA BELDEN AŞAĞISI FELÇ OLDU

Öztürk 1 haftalık evliyken bindiği yolcu minibüsünün kaza yapması sonucu ağır yaralandı. Kazadan sonra belden aşağısı tutmayan Reyhan Öztürk, 5,5 ay sonradan yapılan ameliyatın arkasından her tarafta ayağa kalktı. Sağlığına kavuşan Öztürk, aşçı olan eşinin işi sebebiyle Muğla’nın Dalaman ilçesine taşındı. 6 sene önce eşinden boşanan Öztürk, 11 yaşındaki oğlu Poyraz Akyıldız ile birlikte yaşamaya başladı. Vücudundaki kurşun nedeniyle yürek ritim bozukluğu ve solunum yetmezliği şikayeti yaşayan Öztürk, geçen sene İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne gitti. Burada yapılan tetkiklerin sonucunda kurşunun alınabileceği oysa riskli bir ameliyat olacağı söylendi. Kararından vazgeçmeyen Öztürk, yüzde 1 yaşama şansı verilmesine rağmen bıçak altına yattı. 8 saat süren operasyonundan arkasından sağlığına kavuşan Reyhan Öztürk, Dalaman’a döndü.

SOSYAL MEDYADA DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Reyhan Öztürk, Samsun’un Ayvacık ilçesinde dün düzenlenen asker eğlencesinde, kimin tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunun kalbine isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Aşkın Gazan (28) için sosyal medyadan yaptığı yorum ile uyarı çekti. Sosyal medyada paylaşılan haberin altına ameliyattan çıkarılan kurşunun fotoğrafını koyan Öztürk, “Bu kurşun 19 sene sonradan yüzde 1 ihtimalle ameliyata girip çok şükür ölmeden ciğerimden çıkarılan kurşun. Siz bunu ufak görüyorsunuz. Acısını bilseniz, aklınız çıkar. Bırakın şu silahları Allah aşkına” yazılmış paylaşımda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Öztürk, “Yalnızca gencin ölümüne yok, ben bu olayı duyduğumda daima benzer tepkiyi veriyorum. Doğrudan kendi yaşadıklarım aklıma geliyor. Beni seven insanların yaşadıkları aklıma geliyor. Kendimce gücüm yettiğince insanlara mesaj atamak istiyorum. 3 TL’lik mermiyle ne erkek olunur, ne adam olunur ne de hava atılır. Fakat o 3 üç TL’lik kurşunla bir can değil olur. Bir ailenin ocağına alev düşer. sosyal ağ üstünde bu nesil haberler gördüğüm vakit benzer yorumda bulunuyorum. Son 1 yıldır bir şeyler gerçekleştirmek istiyorum. Fakat bedensel ve manevi gücüm değil” dedi. (DHA)

Bu Yazıya Tepki Ver