Fotoselli Otomatik Kapı Sistemleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giriş çıkışların yoğun olduğu yerlerde kullanılan kapılar arasında fotoselli kapı modelleri oldukça yaygındır. Bu kapılar özellikle AVM tarzı yerlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Kolay bir şekilde açılması ve kapanması bu kapıların birçok giriş yerlerinde tercih edilmesini sağlar. Krom ve camdan oluşmaları da en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Otomatik kapı sistemleri arasında işlevselliği ile bu kapılar öne çıkmaktadır.

Kayar kapı çalışma mantığına sahip olsalar da bu kapılar dış girişlerde kullanılmaktadır. Kapının üzerinde bulunan algılayıcılar sayesinde kolay bir kullanımları vardır. Kapı üzerinde insanların göz yapısına benzeyen bir fotosel bulunur. Bu fotoseller radar işlevi görür.

Otomatik Fotoselli Kapıların Özellikleri

Otomatik kapı sistemleri bina girişlerinde güvenlik düzeyinin artıran son derece sağlam kapılardır. Elektrikli bir sisteme bağlı olarak açılıp kapanabilen bu kapılar sayesinde binaların girişleri ve çıkışları daha kolaydır. Ancak bina güvenliğini tehdit edebilecek bir durum ortaya çıktığında ise fotoselli kapı modelleri dışarıdan darbe ile açılmayacak şekilde kapatılabilmektedir. Bu kapıların en temel özellikleri arasında şunları saymak mümkündür:

l Bu kapı sistemlerinde cam ya da krom kaplama modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

l İş yerlerinde son derece kullanışlıdır.

l Engelli vatandaşlar için çok işlevseldir.

l Hem yaşlı hem de çocuklar için kullanımı rahattır.

l Bu kapıların açıldıktan sonra kendiliğinden kapanması sayesinde içeride ki hava değişimi çok değişmez.

l Yoğun giriş çıkış trafiği olan yerlerde kullanımları son derece rahattır.

l Elle itim ve temas yoktur. Bu nedenle de her zaman hijyeniktir.

Bunların yanında bu kapıların kurulumları kolaydır ve zaman almaz. Fotoselli kayar kapı modelleri sayesinde yangın ya da sel durumu olduğunda tahliye işlemleri çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir ve kapı önlerinde yığılma olmaz. Aynı zamanda bu kapı modellerine parmak izi sensoru takılarak daha güvenli bir sistem haline getirilebilmektedir.

Otomatik Kapıların Kullanım Alanları Nerelerdir?

Sensörlü kapı modelleri otomatik olarak çalıştığından birçok alanda kullanılabilmektedir. Bu kapılar en yaygın olarak hastane ve depo gibi alanlarda kullanılmaktadır. Hem çok yoğun olarak giriş ve çıkışların olması hem de hızlı bir şekilde giriş çıkışa imkân tanıması kapıların işlevselliğini ortaya koymaktadır.

Otomatik fotoselli kapı modelleri aynı zamanda giyim ya da vitrinli mağazalarda da bu kapılar çok kullanışlıdır. Son yıllarda apartman girişlerinde de bu kapılardan yararlanılmaktadır. Modern bir görünümü olduğundan otomatik kayar kapılar son derece şık bir duruş ortaya çıkarıyor. Alışveriş merkezlerinin girişlerinde toptan mal satımı yapılan yerlerde, perakende satış yapılan yerlerde yine son derece kullanışlı kapılardır.

En çok kullanılan alanlar içerisinde veteriner klinikleri, diş klinikleri, laboratuarlar, okullar ve iş hanları da bu kapıların kullanım alanları arasında yer almaktadır. Fotoselli cam kapı modelleri çok fazla insan kalabalığı olan yerler arasındadır.

Otomatik Fotoselli Kapılar Neden Önemlidir?

Otomatik açılır kapı modelleri içeriyi gösteren bir yapıda tasarlanır. Camdan tasarlanan bu kapılar son derece dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bu kapılar üzerine reklam metinleri, iş yeri ilanları yapıştırmak kolaydır. Bu da çeşitli reklamları kolayca yapabilmenize imkân tanır.

İş ve kurumlar açısından aykırı bir görünüm ortaya çıkarmazlar. Aksine fotoselli kapı modelleri mekânlara profesyonel bir görünüm kazandırır. Estetik duruşu sayesinde dikkati çeken otomatik kapı sistemleri bireylere giriş ve çıkışlarda ekstra zaman kazandırmaktadır. Kendiliğinden kapanması ise kışın içerinin soğumasını yazın da sıcak havanın içeriye girmesini engeller. Sistematik kilit özellikleri vardır ve bu da güvenlik düzeyinin en üst seviyede olmasını sağlar. Kişiler dilerlerse bu kilit sistemine fiziki bir ekleme de yaptırabilirler.

 

Bu Yazıya Tepki Ver