Gaziantep’te sokak ortasında eşi tarafından dövülen kadın konuştu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 yaşındaki Büşra Çilo, 15 Kasım’da Gaziantep’te eşi tarafından minik kızının gözleri önünde cadde ortasında tekme tokat dövülmüştü. Durum kameralara yansırken genç kadına zor uygulayan E. Ç’nin “Gaziantep’ten bakalım nasıl çıkacaksın?” diye bağırdığı görülmüştü. O görüntülerin ortaya çıkmasının arkasından olaya tepkiler çığ gibi büyürken Çilo da Gaziantep’cilt İstanbul’a ailesinin yanına geldi. Amcasına sığınan genç kadın yaşadığı nefret edilen şey anlarını anlattı. Genç bayan, eşiyle 2010 yılında evlendiğini uzun yıllardır kıskançlık sebebiyle eşiyle tartışmalar yaşadıklarını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

15 Kasım günü de durum sözde eşinin kendisini evlerine gelen kişilerden kıskanması sonrası yaşandı. Yıllarca eşinden gördüğü şiddeti ailesinden sakladığını, tartıştıklarını söyleyerek İstanbul’a geldiğini söyleyen Büşra Çilo, görüntülerin ortaya çıkmasıyla yakınlarının olayı öğrendiğini açıklama etti. Evinden çıkarken eşinin kimliğini ve cüzdanını aldığını bildiren Çilo, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına dominant olamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen genç bayan, çocuklarıyla bir yaşam belirlemek için destek istedi. öte taraftan, Çilo’nun şikayetçi olmayacağını söylediği eşi E.Ç görüntülerin ortaya çıkmasının arkasında Gaziantep’te gözaltına gücenmiş ardından hür bırakılmıştı.

“KORKMUYORUM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM”

Gaziantep’te yaşadığı nefret anlarını anlatan 24 yaşındaki Büşra Çilo, “O gün amcam gelirken onunda akrabaları geldi, içinde gençler de vardı, kendisi kıskandı, ‘altında in, yukarı çıkma’ dedi. ’Senin amcan neden gençleri toplayıp benim evime getiriyor’ dedi. O şekilde tartışma baya uzadı. Evde tartıştık ben dışarı çıktım, o da peşimden geldi. ‘Yürü eve gidelim uzama, özür dilerim’ dedi. Ben de değil gelmeyeceğim İstanbul’a gideceğim dedim. Orada bana tekme tokat vurdu. Çocukların hepsi gelince ben yeniden eve gittim, sen bunu yaptın bir iki gün git aşağıda annenlerin evinde kal dedim. Sonradan gelirsin dedim o da ’ben evime gelirim uzama’ dedi. Sen girersen ben giderim dedim. O gün çıktım, çıkarken kimliğimi de elimden aldı. ‘Gidiyorsan git’ dedi, üzerimdeki parayı aldı gitmeyeyim diye, ben tekrar babamları aradım, çıktım. Çocuklarımı istiyorum, boşanma davası açmadım lakin açacağım. Korkmuyorum, şikayetçi değilim, Allah’ından bulsun” dedi.

“AŞIRI KISKANÇLIĞI VAR”

Eşinin kıskançlık nedeniyle kendisine uzun süredir zorlama uyguladığını açıklayan Çilo, “Fazla kıskançlığı var, kıskançlığı artık böyle çok ileri. En yakın akrabasından bile kıskanır. Zaten görüntülerden önce ben dışında dövdüğünü ben aileme bile söylemedim. Tartıştık geldim dedim, dün görüntüler meydana çıkınca tümü öğrendi. Niye söylemedin diye bana kızdılar, yanımda oldular. Hepsi arkandayız dediler, bana yardım olurlarsa oturacak bir yer, çocuklarımız okutacak bir şeyim olursa çocuklarımla beraber yaşamak istiyorum. Sesleniyorum buradan bana asistan olmalarını istiyorum. Cumhurbaşkanımıza da sesleniyorum bana tezgâhtar olsunlar. Daima kıskançlık yüzünden dövüşüyorduk, kesintisiz oluyordu, seneler oluyor. Ben aileme duyurmadığım sürece sürüyordu. Keşke söyleseydim, şayet böyle olmazdı” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Bu Yazıya Tepki Ver