Lisans mezunu hemşire maaşı ne kadar oldu?

hemsire
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemiz de Devlet memurlarının maaşlarına 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde %3 ve 2021 yılının ikinci yarısına dair enflasyon artış oranının %4’ten çok olan kısmı kadar kadar artıracak şekilde maaşlara zam yapılacağı biliniyor. Bu zam oranları Hemşire ve Ebe unvanlı  Devlet kadrolarında görev yapan sağlık personelleri içinde geçerli olacak.

Cumhurbaşkanının 3600 ek gösterge sözünün verildiği  kamu çalışanları grubundan olan hemşire ve ebelerin maaşları da diğer memurlarda  da olduğu gibi toplu sözleşme ile beraber belirlenen maaş zamlarına göre düzenlenmektedir. Kamu sağlık kurumlarındaki hemşire ve ebelerle özel sağlık kuruluşlarındaki ebe ve hemşirelerin maaş, mesai, ek ödeme, izin vs gibi hakları farklılık göstermiştir.

Hemşire ve Ebeler Sağlık Bakanlığı personelleri içerisinde ciddi anlamda bu pandemi dönemiyle beraber en çok yıpranan ve çalışan grubunu oluşturmaktadır. Gerek devlet gerek de özel sağlık kuruluşlarında aranan eleman olmaları onları daha da degerli ve önemli kılmakta. Memurların maaşlarındaki zam düzenlemeleri kamu hastaneleri ve sağlık birimlerinde çalışmakta olan hemşire ve ebeleri kapsıyor. Özel hastanelerde, özel kliniklerde ve sağlık kurumlarında çalışmaya devam eden sağlık personellerinin maaşları kurumların kendi yönetimleri tarafından ayrı olarak belirlenmektedir.

Sağlık sistemindeki çalışmaların da temeli sayılan ebeler ve hemşireler bilhassa son dönemde yaşadığımız pandemi dönemi ile beraber diğer sağlık çalışanları gibi hayatlarını hiçe sayarak ortaya koydukları büyük vefakarlık vererek yaptıkları çalışmalar umarız göz ardı edilmez.

Hemşireler üniversitelerin hastanelerinde, dispanserlerde, özel sağlık kurumlarında, fabrikalarda, okullarda, huzur evlerinde, kreşlerde ve daha birden fazla alanda bir çok kurumda çalışma olanağı elde ederler. Çalışma alanlarının son derece geniş olması bu mesleğe olan ilgiyi de arttırmaktadır.

HEMŞİRE VE EBELER NE KADAR ENFLASYON FARK ZAMMI ALABİLECEK?

Hemşire ve ebeleri kapsayan 2021 yılında Ocak ayı maaşlarına, yapılan 5. dönem toplu sözleşme hükümlerine göre ilk altı aylık  zaman dilimi için % 3 zam alacaklar.

 

2020 yılının ikinci yarısının ilk beş ayında (Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım) gerçekleşen toplam enflasyon artışı oranı %7,02 çıktığından, 1 Ocak 2021 tarihinde kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına enflasyon farkı artışı yapılacağına net gözüyle bakılıyor.

Aralık ayında gerçekleşmesi muhtemel olan enflasyon artış/azalış oranlarına bağlı olarak, enflasyon farkı artışı yapılıp yapılmayacağı ve yapılacak ise bu artışın hangi oranda olacağı belli olacak. Şu anki rakamlara bakıldığında ise görülen  2021 yılından itibaren %3 oranındaki maaş zammına ilave olarak %3,02 oranında ilave zam yapılacak.

Kaynak

https://ankaragundem.com.tr/gundem/2021-ayinda-hemsire-ve-ebe-maaslari-ne-kadar-artacak-h2032.html

Bu Yazıya Tepki Ver