Ortaokul öğrencileri için başarıya ulaşmak artık daha kolay

1632142300_beceri_temelli_SB_basin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beceri Temelli Soru Bankası kitapları; tamamı beceri temelli yeni nesil sorulardan oluşan testleri, destekleyici dipnotları ve video çözümleri ile öğrencileri hedefine ulaştırıyor.

Tudem’in, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda benimsediği “Beceri Temelli Eğitim Modeli”ne uygun olarak hazırladığı “Beceri Temelli Soru Bankası” kitapları ortaokul öğrencilerinin derslerdeki ve sınavlardaki başarısını artırıyor.

5, 6, 7 ve 8. sınıflar için; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler / T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük branşlarında; 8. sınıflar için ayrıca İngilizce branşında hazırlanan Beceri Temelli Soru Bankası kitapları, bilgi, beceri ve yeterliliği ölçen yeni nesil sorulardan oluşuyor.

Öğrenciler, okuduğunu anlama ve yorumlama, akıl yürütme, analitik düşünme, grafik ve tablo yorumlama, veri analizi, problem çözme gibi becerilerini Beceri Temelli Soru Bankası ile geliştiriyor.

Güncel öğretim programlarına uygun olarak hazırlanan kitaplardaki bazı özel nitelikli sorular dipnotlar ve video çözümlerle destekleniyor. Soru numaralarının yanında ikonlarla gösterilen 3 farklı türdeki dipnot, orta zor ve zor soruların çözümünde öğrencilere yol gösteriyor.

Öğrenciler, “öğreten soru” niteliği taşıyan soruların yanındaki kare kodu mobil cihazlarıyla okutarak çözüm videolarını izleyebiliyor, sorunun çözüm yolunu kavrıyor ve benzer sorularda daha az zorlanıyor.

Sınıfında Beceri Temelli Soru Bankası kitaplarını kullanan öğretmenler, kendilerine verilen akıllı dijital asistan AKAS şifresi sayesinde soruları akıllı tahtaya ya da ekranına yansıtarak eğitimde teknolojiyi rahatça kullanıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver