Yargıtay 33 emekçi alacak

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay Başkanlığı, sözlü sınavla emniyet görevlisi ve temizlik görevlisi kadrolarına 33 emekçi istihdam edecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana kadar, 15 silahlı güvenlik görevlisi ve 18 temizleme personeli alımı için başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden alınacak.

Temizleme görevlisi alımında 3 personel engelliler arasından, 5 personel ise 3713 sayılı Terörle Çaba Kanunu’nun 21’inci maddesinde sanılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlar arasından seçilecek.

Temizlik görevlisi kadrolarına başvuracakların, görevini yapmaya engel olacak sıhhat sorunu bulunmaması ve 30 yaşını doldurmamış olması, engelli olarak başvuruda bulunacakların minimum yüzde 40 oranında engelli afiyet kurulu raporu almaları, terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananların ise durumlarını belgelemesi gerekecek.

Emniyet görevlisi kadrosuna başvuracakların minimum lise mezunu olması, özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlaması, 30 yaşını doldurmamış olması, erkeklerin en düşük 1 metre 75 santimetre, kadınların ise minimum 1 metre 70 santimetre boyunda olması ve asgari 1 takvim tecrübesi bulunduğunu belgelemeleri gerekecek.

Şartları uyan adaylar, 2-6 Aralık tarihleri aralarında Ankara İŞKUR İl Müdürlüğüne kişisel olarak veya www.iskur.gov.tr internet adresindeki “iş arayan” linki üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile antre yaparak başvurularını yapabilecek.

ANKARA’DA İKAMET EDENLER UYGULAMA YAPABİLECEK

Tatbik işleminde sadece Ankara’da ikamet edenlerin başvuruları kabul edilecek. Bu süreçte Adrese Dayalı Nüfus Tescil Sistemi’nde açıklanmış olan birinci ikâmetgâh yeri adresi dikkate alınacak. Başvuru Formu süresi içerisinde ikametini Ankara’ya içeren adayların başvuruları kabul edilmeyecek. İkamet değişikliğiyle ilgili olarak yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı kayıt tarihi alınacak.

Başvuruların sona ermesinin arkasında başvuruların tamamı, İŞKUR göre Yargıtay Başkanlığına gönderilecek ve noter huzurunda çekilecek kura ile istihdam edilecek kadro sayısının 4 katına değin aday belirlenecek. Noter kurasına katılacakların isim listesi, kura tarihi, yeri, saati ve sonuçları www. yargitay.gov.tr adresinden ayrıca duyurulacak.

Kura sonucunda belirlenen adaylar, sözlü sınava tabi tutulacak. Atanmaya hak şampiyon adaylar, 30 gün içinde göreve başlayacak ve 2 aylık test süresine emrindeki olacak. Bu süre içerisinde başarısız olanların meslek akitleri feshedilecek.

Kaynak: AA

Bu Yazıya Tepki Ver