Bakan Kacır’dan Ülke Teknoloji Üretim Merkezi Vurgusu

Screenshot_7
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin teknoloji üretim merkezi haline gelme hedefine vurgu yaptı. İşte Bakan Kacır’ın açıklamaları:

Türkiye Ekonomisi 12 Çeyrek Boyunca Büyüdü

Bakan Kacır, Türkiye ekonomisinin son 12 çeyrek boyunca sürekli büyüdüğünü belirtti. Ayrıca yıllık 254 milyar dolarlık ihracatın 240 milyar dolarının sanayi ürünlerinden geldiğini ifade etti.

Yüksek Teknoloji Üretimi Yüzde 58 Arttı

Son 5 yılda yüksek teknoloji üretiminin yüzde 58 büyüdüğünü açıklayan Bakan Kacır, bu başarının teknoloji geliştirme bölgeleri ve Ar-Ge merkezleri ile mümkün olduğunu belirtti.

Türkiye’de Birçok Alanda Avrupa Lideriyiz

Bakan Kacır, Türkiye’nin birçok alanda Avrupa lideri olduğunu vurgulayarak, özellikle ticari araç, beyaz eşya, askeri insansız hava aracı, kimya, çelik, mobilya, makine, güneş paneli üretimi gibi alanlarda Türkiye’nin başarısına dikkat çekti.

Elektrikli Araçlar ve Şarj İstasyonları

Elektrikli araçlar ve şarj istasyonları konusuna da değinen Bakan Kacır, Türkiye’de elektrikli araç başına düşen hızlı şarj istasyonu sayısının Avrupa’da birinci olduğunu belirtti.

Deprem Bölgelerine Yatırımlar Sürüyor

Depremden etkilenen bölgelere yapılan yatırımları da açıklayan Bakan Kacır, cazibe merkezleri programı kapsamında bu yatırımlara destek verdiklerini ifade etti. Ayrıca deprem öncesinde teşvik belgesi düzenlenen yatırımların tamamlandığını ve devam eden yatırımların sürelerinin üç yıl uzatıldığını söyledi.

Bilim ve Teknoloji Merkezleri

Bakan Kacır, bilim merkezleri sayısını artırdıklarını ve yeni merkezlerin açılacağını belirtti. Ayrıca Bilim ve Teknik dergileri ile ulaştıkları okuyucu sayısını paylaştı.

KOBİ’ler için Destekler

KOBİ’ler için sağlanan destekleri de açıklayan Bakan Kacır, yılbaşından bu yana 61 bin işletmeye 5,2 milyar lira destek sağlandığını ve KOBİ finansman destekleri ile 4,5 milyar liralık kredi hacmi oluşturulduğunu ifade etti.

2023 Bütçesine Devirler

Son olarak Bakan Kacır, 2022 yılında Bakanlığa verilen ödenek miktarını açıkladı ve 2023 yılı bütçesine devir edilen miktarı paylaştı.

Bakan Kacır’ın konuşması, Türkiye’nin teknoloji üretimindeki hedeflerine ışık tutan önemli açıklamalar içeriyordu.

Bu Yazıya Tepki Ver