Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi

Screenshot_10
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Engelsiz Sağlık İletişim Merkezi (ESİM) hizmetinden geçen yıl 10 bin 536 kişinin faydalandığını belirtti. Ancak bu hizmetin yeterince tanınmadığını ve işitme ya da konuşma engeli bulunan çok daha fazla kişinin bu hizmetten haberdar olmadığını ifade etti.

Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla ESİM’in özellikle acil sağlık hizmetlerinde işitme ve konuşma engellilere büyük kolaylık betwon sağladığını vurguladı. ESİM sayesinde, örneğin işitme engelli bir hasta, gece saat 3’te ambulans çağırabiliyor ve hastanede kalış süresince özel eğitimli personelden uzaktan bilgi alabiliyor.

Ancak Bakan, yaklaşık 900 bin kişinin işitme engeli bulunduğunu, bu rakama az duyan ya da konuşma bozukluğu olanların da eklendiğini belirtti. Bu nedenle ESİM’in daha fazla kişi tarafından bilinmesi gerektiğini, işitme ve konuşma engelli bireylerin acil betwon giriş durumlarda 112’ye ulaşma veya doktorla iletişim kurma zorluklarını aşmak amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini ifade etti.

Koca, 18-24 Eylül’ün Uluslararası İşitme Engelliler Haftası olduğunu hatırlatarak, bu haftanın aynı zamanda ESİM hizmetini tanıtmak için de bir fırsat olabileceğini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver