Sağlıklı Beslenme ve Eğitim Önemli Bir İkili Olabilir

Screenshot_17
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Beslenme Kongresi’nde Türkiye’nin beslenme eğitimi projeleri dikkat çekti. Sağlıklı beslenme, toplum sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Obezite, dünya genelinde ciddi bir sağlık sorunu haline gelirken, Belgrat’ta düzenlenen Avrupa Beslenme Kongresi’nde beslenmenin önemi bir kez daha vurgulandı. Türkiye, beslenme eğitimi konusundaki örnek projeleriyle kongrenin odak noktası haline geldi.

FENS Avrupa Beslenme Konferansı’nda Türkiye Öne Çıktı Avrupa Beslenme Dernekleri Federasyonu (FENS) tarafından dört yılda bir düzenlenen Avrupa Beslenme Konferansı, bu yıl Sırp Beslenme Derneği’nin ev sahipliğinde Belgrat’ta gerçekleşti. Dünya genelinden uzmanların katıldığı kongre, beslenme ve sağlık konularında önemli tartışmalara sahne oldu. İngiltere, ABD, Hollanda, Almanya, Yunanistan gibi birçok ülkeden gelen uzmanlar, beslenme ile ilgili sorunları ele aldılar. Sabri Ülker Vakfı, Türkiye’den tek katılan kurumdu ve ülkedeki beslenme projelerini paylaştı.

Sağlıklı Beslenme İçin Eğitim Şart Sabri Ülker Vakfı Genel Sekreteri Özlem Üliç Çatar, vakfın projelerini tanıttı. Çatar, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen ‘Yemekte Denge Eğitim Projesi’ni örnek verdi. Bu proje, ilköğretim çağındaki çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmalarını amaçlıyor. Çocuklara, sağlıklı beslenmenin önemi erken yaşlarda öğretiliyor ve böylece sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlanıyor. Ayrıca, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) işbirliğiyle yürütülen ‘Beslenme ve Beslenme İletişimi’ programı, aile hekimlerinin ve iç hastalıkları uzmanlarının eğitimini içeriyor.

Sağlık ve Sosyal Medya Prof. Dr. Nur Baran Aksakal, sosyal medya üzerinden sağlık ürünlerinin tanıtılmasının toplum sağlığını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Özellikle hastalıkların kullanılarak yapılan ürün pazarlamalarının, insanların sağlık kararlarını yanlış yönlendirebileceğini söyledi. Aksakal, bu tür durumlarda öncelikle bilginin kaynağının incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, beslenme uzmanlarının ve sağlık uzmanlarının sosyal medya üzerinden etkileyici bir rol oynamalarının önemli olduğunu vurguladı.

Beslenme ve İç Hastalıkları Uzmanları İçin Eğitim Projelerine devam eden Sabri Ülker Vakfı, iç hastalıkları uzmanlarına yönelik yeni bir eğitim programı başlatıyor. Türkiye genelinde 12 bin iç hastalıkları uzmanına ulaşmayı hedefleyen vakıf, bu uzmanlara hastalarıyla beslenme takviyeleri, beslenme ve ilaç etkileşimleri gibi konularda bilgi vererek toplum sağlığını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver