T3 Vakfı, Bakü’deki Uluslararası Uzay Kongresi’nde Türkiye’yi Temsil Ediyor

Screenshot_4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakü, Uluslararası Uzay Federasyonu (IAF) tarafından düzenlenen 74. Uluslararası Uzay Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu yıl Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katıldığı açılış seremonisinde T3 Vakfı ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) önemli roller üstleniyor. Aliyev, etkinlikle gurur duyduklarını belirtti. Öte yandan, Mark Eliyahu da kongrenin açılışında sahne aldı.

Kongre kapsamında 2-6 Ekim tarihleri arasında devam eden etkinliklerde T3 Vakfı, TEKNOFEST’ten seçilmiş 500 genç yarışmacıyı Bakü’ye getirdi. odakbet T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gençlerin yanında olarak destek veriyor.

Fuar alanında T3 Vakfı, 12 farklı bilim ve teknoloji projesini tanıttı ve ziyaretçilere VR gözlük ile uzay deneyimi yaşattı. Özellikle TEKNOFEST’ten seçilen projeler arasında roket motoru geliştiren Novart Savunma, SpaceX’in Falcon9 roketi ile cep uydusu fırlatan Hello Space ve Model Uydu yarışmasında başarılı olan Cervos 7B Takımı gibi gruplar, projelerini uluslararası arenada tanıttı.

Uluslararası Uzay Kongresi, her yıl 6.000’den fazla katılımcının buluştuğu, dünya uzay sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri. Bu yıl Bakü’de düzenlenen odakbet giriş kongre, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve TEKNOFEST gençlerinin de aktif katılımıyla öne çıkıyor. Kongre, dünya uzay sahnesindeki yenilikleri ve gelişmeleri tanıtmaya devam ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver